Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că partidul pe care îl conduce nu va ieși din coaliția de guvernare. Președintele Senatului a precizat că este nevoie de continuitate și că oricum nu există alternativă pentru că opoziția nu ar avea capacitatea de a prelua guvernarea. 

Tăriceanu a mai declarat că i-a propus premierului Dăncilă o „remaniere mai amplă sau chiar o restructurare”.

Principalele declarații:

Nu este rezultatul pe care îl așteptam. Analiză este în curs de desfășurare și cel mai probabil săptămâna viitoare voi convoca o nouă ședința. Ce-am hotărât astăzi cu colegii este o anumită recalibrare a relației cu PSD, pentru ca viitorul coaliției să fie asigurat.

Toți colegii au plecat de la premiza că este nevoie de continuitate. Am solicitat un vot pentru continuare coaliției și votul a fost covârșitor în favoare. Nici nu există o variantă la actuala coaliție de guvernare. Am văzut că unul dintre partidele din Opoziție a anunțat chiar că nu vrea să ajungă la guvernare. Opoziția nu are capacitatea de a prelua guvernarea.

V-am spus clar că vom continuă guvernarea. Vrem să propunem o seria de măsuri în așa fel încât să ținem cont în primul rând de agenda de interes a cetățenilor. Prioritatea va trebui pusă pe partea de infrastructură, sănătate, fonduri europene.

O să-i propun doamnei prim ministru, dacă nu este nevoie de o remaniere mai amplă sau chiar restructurare? O să introducem câteva reguli în funcționarea coaliției. Vom avea ședințe regulat, în care vom lua decizii.

Situația votului din Diaspora. Nu a fost rea intenție din partea Guvernului. Situația a fost cauzată si de faptul că au fost trei voturi. Propunerea noastră este să facem vot anticipat prelungit, adică secțiile de votare să fie deschise cu o săptămâna înainte, astfel încât și cei care locuiesc mai departe să poată vota . Mai existe și alte variante , votul prin corespondență , etc. toate au o problemă, sunt birocratice. Votul prin corespondență presupune că cei care vor să voteze să fie înregistrați cu domiciliul acolo. Propunem un sistem simplu, nebirocratic. Votul o săptămână. Oricum, în perioada următoare vom face o discuție și cu celelalte partide din parlament.

Prioritățile guvernului, trebuie să vedem consecință acestui vot și să ne axam pe problemele care contează pentru români. Chiar dacă referendumul a fost consultativ, trebuie să îl respectăm . O să îi propun doamnei ministru să renunțăm la reglementarea prin OUG în Justiție. Vrem să avem o discuție despre OUG 114, să păstrăm părțile bune și să renunțăm la cele criticate de mediul de afaceri. Fondul de investiții , nu renunț la ideea, dar trebuie să îl regândim .

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday