,,Voi susţine o decizie a coaliţiei care urmează să demareze un proces de suspendare, o procedură de suspendare. Din păcate, în România nu există instrumente intermediare de sancţionare a unor nereguli, derapaje la nivelul preşedintelui României. Există o armă care e devastatoare, care este suspendarea, şi de aceea în trecut mi-am exprimat reţinerile. Însă ALDE apără drepturile şi libertăţile cetăţenilor, şi sigur decizia CCR de a o revoca pe Kovesi nu e o decizie care să ne lase indiferenţi şi aşteptarea noastră este ca preşedintele să pună în aplicare această decizie”, a declarat președintele Senatului la România TV, citat de Mediafax.

,,În acelaşi timp, mi-am exprimat îngrijorarea şi în cadrul coaliţiei. Se pare că nu sunt suficiente voturi pentru a iniţia acest demers, pentru că mulţi parlamentari au plecat în vacanţă, dar sigur că eu sper ca toată măsurile necesare să fie luate de către majoritate şi atunci sigur că odată cu obţinerea unei situaţii clare privind prezenţa putem să discutăm mai departe care sunt paşii care trebuie urmaţi”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, el a declarat că va urma o ședință a coaliției PSD-ALDE, în care se va lua o decizie.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday