Ministrul Justiţiei elaboreză un document cu o prezentare în rezumat a modificărilor aduse Codurilor penale, a declarat liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare. 

„Am discutat despre necesitatea ca domnul ministru Tudorel Toader, împreună cu ministrul pentru Afaceri Europene, să eleboreze un document pe care apoi să îl comunice partenerilor externi, cu o prezentare în rezumat a modificărilor la Codurile penale. Cred ca este nevoie de o informare obiectivă legat de ceea ce se urmăreşte în Parlament să se facă pentru că am văzut ştiri false cu privire la aşa-zisele modificări ale codurilor penale.

Amplitudinea numărului de dosare pe abuz în serviciu a făcut ca România să deţină nişte recorduri triste şi cred că la modificarea Codurilor penale trebuie să abordăm această problemă din perspectivă europeană. Nu cred că trebuie să slăbim intensitatea combaterii corupţiei, dar să nu lăsăm ca lupta asta îmnpotriva corupţiei să devină una de eliminare de elimnare a partenerilor politici”, a spus Tăriceanu.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday