Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că nu a primit deocamdată nicio solicitare referitoare la ridicarea imunității sale parlamentare, solicitată de DNA, pentru începerea urmăririi penale pe numele său, în dosarul Microsoft. El a subliniat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că hotărârea de guvern care a aprobat contractul de furnizare de licențe Microsoft a fost adoptată în 2004, înainte ca el să devină premier, iar în timpul mandatului său „guvernul a dat o hotărâre în baza căreia să se facă inventarierea licențelor Microsoft.”

Tăriceanu a subliniat că în perioada mandatului său de prim-ministru „nu s-a făcut nicio plată către Microsoft” și că aceste lucruri trebuie cunoscute „atunci când comentăm toate aceste informații care se scurg din dosare, se scurg de undeva.”

Președintele Senatului susține că dosarul este unul fabricat: „Fabrica de dosare marca DNA funcționează. Au eșuat cu dosarul cu mărturia mincinoasă, au scos un alt dosar. Dacă și ăsta eșuează, probabil vor scoate încă unul. Faptul că am rămas consecvent atitudinii mele de a combate, de a critica abuzurile și excesele din justiție, care apar din ce în ce mai consistent la suprafață, știm bine ce s-a întâmplat cu protocoalele, sigur că aceste lucruri au deranjat anumite cercuri de putere ocultă din România.”

Întrebat care sunt pașii politici pe care îi va face, Tăriceanu a răspuns: „Dacă o astfel de cerere va veni la Senat, vom urma procedurile care sunt de urmat în astfel de situații. Eu nu pot să anticipez decât acest lucru – Senatul urmărește niște proceduri în Parlament, mai departe e greu să stau acum și să fac comentarii în legătură cu ceea ce se va întâmpla. Dacă mi s-ar fi adus la cunoștință, așa cum aș fi aflat eu ați fi aflat și dumneavoastră. Astea sunt informații care, nu am de unde să știu de unde provin, dar nu am de ce să stau să comentez pe marginea lor.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday