Liderul ALDE a făcut scurte declarații după ce astăzi a fost audiat în comisia juridică. Audierile vin în urma cererii DNA de încuviințare a urmăririi penale.

,,Acest așa zis demers al procurorilor are un scop bine definit, să mă intimideze pe mine și pe cei care doresc să mă urmeze pe mine în luptă începută acum 4 ani de zile. De asemenea, acest demers are menirea de amplifică confuzia din societate, cetățenii cu greu pot să distingă ceea ce ce bine de ceea ce este rău. Demersul are un efect pervers, dă neîncrederea în instituții. Dă impresia oamenilor că Parlamentul e mobilat de oameni care sunt tot corupți, că Executivul este incapabil, că primarii nu conduc localitățile decât spre beneficiul propriu. Concluzia vine firesc, nu ar fi mai bine ca România să fie condusă de 100 de procurori vânjoși? Ce mai contează votul cetățenilor, lăsați-ne pe noi că facem curățenie și punem noi alții să conducă țara”, a spus Tăriceanu.

De asemenea, președintele Senatului a declarat că va continua demersurile pentru reforma Justiției: ,,Legile trebuie finalizate, trebuie aduse corecturile necesare. Bineînțeles și Codul Penal și Codul de Procedură Penală ca acțiunile procurorilor să nu mai afecteze cetățenii. Este normal ca statul să plătească pentru erorile din Justiție?”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday