Călin Popescu Tăriceanu a declarat că raportul MCV nu poate fi atacat în Justiție, pentru că nu este un act juridic, conține niște recomandări:

Ceea ce vă pot spune este că MCV, care este un instrument mai degrabă juridic, tehnic, el e cel care ar putea să fie, să presupunem, supus unei analize și eventual contestat.

Eu v-am explicat juridic cum se pune această problemă. Nu am discutat despre o astfel de posibilitate. Recomandările trebuie analizate și trebuie făcută o discuție mai aplicată cu cei de la Comisie.

Având în vedere abordarea diferită dintre noi și funcționarii de la comisie, când vorbesc de noi mă refer la Parlament, stau și mă întreb: Cum este respectată suveranitatea Parlamentului în momentul în care intervin niște funcționari de la Comisie? Probabil că în această dispută, cu toate că avem puncte de vedere divergente, ar fi util să constituim o comisie formată din experți în drept, români și străini, care să analizeze toate aceste lucruri. 

Abordarea este una clar subiectivă, nu ține cont de foarte multe elemente pe care noi le-am prezentat, cum era de exemplu chestiunea numirii procurorilor de rang înalt. Cred că lucrurile acestea trebuiesc clarificate și cred că și la Comisie trebuie să dea dovadă de disponibilitate de a asculta argumentele. Scopul final ar fi să facem o analiză pe modificările legislative și când vorbesc de modificări legislative mă refer și la o modificare cât mai strictă a raporturilor dintre serviciile de informații și celelalte instituții.

M-am văzut aseară cu domnul Dragnea, dar nu am discutat acest subiect. (despre contestarea raportului MCV)

Nu ne întâlnim să ne aflăm în treabă, toate lucrurile pe care le discutăm sunt importante.

Amintim că Florin Iordache a declarat astăzi că PSD-ALDE analizează posibilitatea de a contesta raportul MCV la Curtea Europeană de Justiție. Niște politruci de la Bruxelles contestă politic legimitatea unor acte adoptate de Parlament.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday