Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că a avut o întâlnire cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene. Printre temele abordate a fost și subiectul modificărilor aduse Codului Penal. Tăriceanu le-a spus șefilor misiunilor diplomatice că, prin acceste modificări, ”coaliția majoritară urmărește să își îndeplinească responsabilitățile de a pune Codul Penal și Codul de Procedură Penală în acord cu deciziile Curții Constituționale a României, cu directivele europene referitoare la prezumția de nevinovăție și dreptul la un proces echitabil, precum și cu recomandările Comisiei de la Veneția.”

De asemenea, Tăriceanu a spus că modificările legislative au în vedere o schimbare de concept în politicile penale, urmând ca accentul să fie pus preponderent pe stabilirea și recuperarea prejudiciilor la bugetul statului. În acest sens, Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei a acordat o atenție specială definirii mai corecte, mai precise, a prevederilor din Codul Penal cu scopul de a evita în viitor abuzurile şi excesele care au fost constatate în ultimii ani în justiţie.

Comunicatul integral aici. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday