Anunțul a fost făcut de Agenția Centrală de Știri din Taiwan, fără a preciza însă numele parlamentarilor americani. Conform Reuters, oficialii vor ateriza astăzi cu o aeronavă militară americană pe aeroportul Songshan din centrul capitalei Taipei și se vor întâlni vineri cu președintele Tsai Ing-wen. 

Ministerul de Externe al Taiwanului a ezitat, de asemenea, să ofere detalii cu privire la delegația SUA, numindu-i doar “oaspeți importanți”. Aceștia vor ajunge pe aeroportul din Taipei în jurul orei locale 23:00 (18:00 ora României). Ambasada SUA la Taipei a refuzat să comenteze informația.

Vizita de la începutul lunii a președintelui Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan a înfuriat China, care a răspuns puternic prin exerciții militare cu muniție reală desfășurate în apele din jurul statului insular. Chiar și după încheierea exercițiilor militare, autoritățile din Taiwan continuă să raporteze prezența aeronavelor și navelor chineze în jurul insulei. Astăzi, cinci aeronave militare chineze au trecut linia mediană din strâmtoarea ce separă Taiwanul de China. 

La aproximativ o săptămână după vizita lui Nancy Pelosi, o altă delegație de congresmeni a sosit la Tapei pentru discuții cu președintele. Americani au descris-o ca prima vizită dintr-un turneu în regiune.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday