Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că forțele aeriene au intervenit pentru a escorta 18 avioane chineze care au intrat în spațiul de apărare al insulei, iar nu în cel aerian propriu-zis. Nu au fost trase focuri de arme.

Ministerului Apărării al Chinei nu a făcut încă niciun comentariu, iar despre misiunile anterioare a spus că au avut drept scop apărarea suveranității țării și contracararea ”coliziunii” cu forțele străine, referindu-se subtil la sprijinul pe care SUA l-a acordat Taiwanului.

Oficialii de la Taipei se tem că Beijingul ar putea profita de invadarea Ucrainei, pentru a lansa o operațiune militară asemănătoare. Totuși, guvernul taiwanez nu are informații în acest sens. Săptămâna aceasta, Japonia a raportat că opt nave chineze, inclusiv un portavion, au trecut printre insulele din lanțul Okinawa, la nord-est de Taiwan.

Sursa: Reuters

Sursa foto: Hyotographics/Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday