Fostul secretar de stat din Ministerul Apărării, Generalul Chang Che-Ping (actualul șef al Universității Naționale de Apărare din Taiwan) este cel mai important oficial vizat de anchetă, fiind suspectat că a intrat în contact cu un reprezentant al Comisiei Militare Centrale a Chinei. 

Potrivit Reuters, care citează presa locală din Taiwan, foștii și actualii oficiali investigați în cadrul anchetei sunt suspectați că încercau să ajute Beijingul să pătrundă în administrația guvernamentală a Taiwanului.

Chang a răspuns acuzațiilor, deși nu a precizat oficial dacă este vizat de către anchetă sau nu: “Am lucrat în sistemul militar zeci de ani. Mereu am reușit să păstrez secretele statului și nu am divulgat informații militare fără permisiune”. 

Ministerul Apărării a precizat, totodată, într-un comunicat, că “ofițeri ai serviciului de informații” ai Partidului Comunist Chinez au încercat să ia legătura cu înalții oficiali ai Taiwanului, prin “intermediari”, dar că niciun secret de stat nu a fost divulgat. 

Ancheta vizează cel mai înalt nivel de spionaj din ultimii ani și vine pe fondul relațiilor tensionate dintre Taiwan și Beijing, care pretinde că țara insulară este teritoriul Chinei.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday