Compania T-Systems va concedia zece mii de angajați în următorii trei ani, dintre care șase mii în Germania, a anunțat joi directorul general al acesteia, Adel Al-Saleh.

Este prima dată când executivul american a numit o cifră pentru reducerea numărului de angajați de la T-Systems, care are un personal total de 37.000 și care a fost de ani buni ”copilul cu probleme” al celui mai mare grup de telecomunicații din Europa.

“Programul de reducere va fi costisitor pentru că vrem să îl facem cât mai suportabil din punct de vedere social, dar această investiție va fi plătită”, a declarat Al-Saleh într-o întâlnire cu 400 de angajați.

Reducerile de locuri de muncă propuse, raportate inițial de cotidianul Handelsblatt, au generat nemulțumirea celor de la Uniunea Muncitorească Verdi, care reprezintă lucrătorii din industria serviciilor din Germania.

“În loc să stabilim un curs nou, sigur, vom obține un program de economisire fără idei, o curățare în masă a locațiilor de birouri și distrugerea locurilor de muncă”, a afirmat Michael Jaekel, șeful departamentului IT al companiei Verdi.

T-Systems este încă blocată în discuții salariale cu personalul, solicitând o majorare a salariilor de 5,5% pentru 11 mii de angajați care fac obiectul contractului lor de negociere colectivă.

 

https://www.reuters.com/article/us-deutsche-telekom-t-systems/deutsche-telekoms-t-systems-to-cut-10000-jobs-ceo-idUSKBN1JH2C6?utm_source=34553&utm_medium=partner

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday