Aproximativ două mii de persoane au protestat în Piața Victoriei din București, cu ocazia Zilei Naționale a României. Manifestanții cer demisia Guvernului înainte de preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019. Manifestație similară și la Cluj-Napoca.

În București, oamenii au avut steguleţe tricolore și au scandat „Demisia!” și „La închisoare, nu la guvernare”, în fața Guvernului.

Update 19:40: După momentul formării tricolorului, numărul protestatarilor a început să scadă sub o mie.

Update 19:10: Numărul manifestanților a crescut, iar în Piața Victoriei manifestează aproximativ două mii de persoane. Oamenii au realizat tricolorul cu foi colorate luminate cu blițurile telefoanelor.

Update ora 18:45: Peste o mie de persoane s-au strâns în Piața Victoriei.

Un protest a avut loc și la Cluj. Câteva zeci de persoane s-au strâns pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca. Au afișat un banner cu mesajul „Anul 101. România europeană fără corupţi la putere”, dar și steaguri tricolore şi ale UE.

„Am venit pentru a manifesta împotriva Guvernului Dragnea şi împotriva infractorilor care au pus mâna pe statul român şi care capturează în fiecare zi câte o instituţie a acestui stat. României îi lipsesc multe. În primul rând, îi lipseşte mintea ca să-şi poată alege conducători care să o ducă spre un orizont de dezvoltare, de pace socială, de bunăstrare. Am pierdut multe dintre lucrurile pe care le-am câştigat în ultimii 30 de ani. Le-am pierdut în ultimii doi ani. Acesta este alt motiv pentru care sunt în seara asta aici”, a declarat un protestatar din Piața Victoriei pentru Mediafax.

Tot pentru Mediafax, un alt protestatar a declarat: „Era nevoie, suntem din Alexandria. Să se vadă că sunt alţii care doresc şi altceva. Eu doresc multe, e greu de spus în câteva cuvinte. E foarte rău ce se întâmplă acum, ne îndreptăm spre dictatură. României îi lipsesc politicienii normali, cinstiţi, oameni oneşti. Din păcate, nici populaţia nu e foarte departe, e cumpărată uşor, e destul de comodă. Sunt probleme multe”

Corupția Ucide precizează pe Facebook că este necesară demisia actualului Guvern: ,,De 1 Decembrie, noi credem ca există un singur mod în care putem sărbători și onora România și Centenarul ei: ajutând-o să rămână acolo unde își dorea să fie și acum 100 de ani: în Europa.

Valorile celor care au făcut Unirea de la 1918 sunt aceleași pe care le prețuim și azi: domnia legii, democrația, solidaritatea și libertatea. Pentru ca România de azi să rămână acolo unde îi este locul, adică în Uniunea Europeană, este, însă, nevoie să scape de grupul infracțional care a ajuns la conducerea ei și vrea să o scoată în decorul Europei. De 1 Decembrie, venim în Piața Victoriei să strigăm două lucruri: La mulți ani, România! și Demisia! Această țară merită mai mult decât un Guvern incompetent și toxic, a cărui unică misiune este să îl scape pe Liviu Dragnea de pușcărie”.

Proteste și la parada de 1 Decembrie de la București și Cluj-Napoca. La trecerea Jandarmeriei, spectatorii au început să huiduie și să strige “Rușine, Rușine!”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday