De la achiziție până la despăgubire, poți face totul ușor, de la distanță. Calculează aici cât te costă.

Când spunem asigurări, un cuvânt ne vine adesea în minte: complicat. Să îți cumperi o asigurare e complicat, condițiile și acoperirile sunt greu de înțeles, iar despăgubirea, dacă se întâmplă să ai o daună, e de cele mai multe ori cu bătăi de cap, cu drumuri și hârtii.

Realitatea este că lucrurile s-au schimbat în asigurări. Sunt companii care propun soluții simple și care fac din „complicat” un cuvânt care încet, încet devine istorie.

De exemplu, Allianz-Țiriac. Asigurătorul pune simplitatea pe primul loc, pentru că deși auzim în jurul nostru vorbindu-se mult despre digitalizare, inteligență artificială, machine learning, cel mai mult contează pentru fiecare dintre noi să facem lucrurile simplu și rapid. Mai puțin contează soluțiile din spate.

Ce înseamnă concret simplu și rapid? Să luăm exemplul asigurărilor auto, cele mai cunoscute în România.

În primul rând, simplu înseamnă să ai acces la asigurarea auto completă, și RCA și Casco, într-un singur pachet pe care să îl poți selecta în funcție de acoperirile și protecția pe care o dorești pentru mașina ta.

Simplu înseamnă că acoperirile asigurării, dar și excluderile sunt explicate într-un limbaj accesibil și nu în termeni tehnici pe care doar cei care lucrează în asigurări îi înțeleg.

Iar când vine vorba de vânzare și despăgubire, este imperativ ca simplitatea să fie completată de rapiditate si transparență.

Ce înseamnă rapiditate și transparența la vânzare? Înseamnă în primul rând să nu fi agasat cu o multitudine de întrebări pentru a obține o ofertă de preț. În cazul Allianz-Țiriac e nevoie să răspunzi la maximum 11 întrebări pentru a obține un preț pentru asigurarea RCA și Casco, la jumătate față de media din piață. Calculul ți-l poți face singur pe website sau printr-un consultant, agent sau broker. Rapiditatea este aceeași, iar asigurarea o poți plăti și încheia online dacă știi exact ce vrei sau printr-un consultant dacă ai nevoie de sfaturi.

În cazul unei daune, dincolo de a primi cu promptitudine despăgubirea și serviciile pentru care ai plătit, simplitatea înseamnă să știi tot timpul în ce stadiu e dosarul tău de daună, fără să fii nevoit să suni la asigurător sau să mergi în sucursală pentru a depune documente lipsă.

Toate acestea le poti face prin Claims Tracker, o soluție dezvoltată de Allianz-Țiriac pe care o poți accesa prin SMS sau e-mail oricând, fără a-ți încărca memoria telefonului cu încă o aplicație.

Mai multe informații despre asigurările simple poți afla de pe www.allianztiriac.ro sau de la partenerii săi de distribuție.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday