Casa Albă anunță, într-un comunicat de presă, că liderii G7 s-au angajat să renunțe treptat sau să interzică total importurile de petrol din Federația Rusă. În completare, cei șapte șefi de stat și-au asumat să lucreze împreună pentru a asigura aprovizionarea la nivel global cu energie și să își accelereze efortul de a renunța la combustibilii fosili. 

În plus, Statele Unite au interzis difuzarea a trei televiziuni rusești controlate de stat, au blocat acordarea de consultanță și de servicii de contabilitate către entități din Rusia și au sancționat opt directori ai Sberbank (cea mai mare bancă a Rusiei) și alți 27 ai Gazprombank.

Statele Unite au sistat deja importurile de țiței din Rusia, în timp ce Comisia Europeană a propus țărilor membre renunțarea în etape, acestea din urmă fiind cele care dau votul decisiv.

În paralel, Forumul Internațional a emis o declarație în care a condamnat din nou războiul început de Vladimir Putin în Ucraina și în care și-a exprimat respectul față de victimele din Al Doilea Război Mondial. Summitul a avut loc cu doar o zi înainte ca Rusia să sărbătorească ”Ziua Victoriei”.

Sursa: Comunicatul Casei Albe

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday