Exercițiile au fost concepute pentru a perfecționa abilitățile de luptă ale trupelor în condiții meteorologice extreme și au avut loc la Rovaniemi și Rovajarvi, în nordul Finlandei, în perioada 29 august – 2 septembrie.

Ministerul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat că manevrele au oferit o consolidare a interoperabilității dintre cele trei state, în contextul în care Suedia și Finlanda au depus cereri de aderare la NATO în mai, ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia.

Wallace a declarat că “Deși există război în Europa, este mai important ca niciodată să ne consolidăm parteneriatele internaționale. Salutăm cererile Finlandei și Suediei de a adera la NATO și vom continua să ne antrenăm împreună, așa că suntem pregătiți să facem față provocărilor comune de securitate“.

Exercițiile Vigilant Knife sunt o oportunitate neprețuită pentru personalul britanic de a-și dezvolta abilitățile și experiența de luptă de război în condiții de vreme rece, permițându-le să fie eficienți pe câmpul de luptă alături de omologii lor finlandezi și suedezi”, a mai adăugat Wallace.

Surse: BBC, Sky News.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday