Restricția marchează o nouă abordare a țării în lupta cu coronavirusul, care până acum se baza în principal pe recomandări și măsuri voluntare din partea autorităților, pentru a opri transmisia comunitară. Noua măsură se aplică în toată țara începând cu 20 noiembrie și înseamnă că toate companiile cu licență de servire a alcoolului trebuie să se închidă până la 22:30.

“Ne confruntăm cu o situație care ar putea deveni neagră ca noaptea și riscăm să ajungem în situația în care am fost în primăvară”, a declarat Premierul Stefan Lofven.

Autoritățile din mai multe regiuni ale Suediei au emis recomandări care, printre altele, îi îndeamnă pe cetățeni să evite contactul fizic cu persoanele cu care nu împărtășesc locuința. Lofven a afirmat că se gândește la măsuri mai stricte pentru a limita întrunirile publice, dacă numărul persoanelor infectate nu scade.

În Suedia, numărul pacienților internați la ATI s-a dublat în ultimele 10 zile. În ultima săptămână, numărul cazurilor zilnice de coronavirus a atins un record, iar numărul pacienților internați în spitale pune presiune pe sistemul sanitar.

Sursă alternativă: Bloombergquint.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday