Grupul de Comunicare Strategică (GCS) al Guvernului anunță astăzi trei decese noi din cauza coronavirusului, toate înregistrate la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Au murit un bărbat de 59 de ani, unul de 71 de ani și o femeie de 80 de ani. Numărul total de decese pe teritoriul țării ajunge astfel la 11.

În comunicatul de presă se precizează că persoanele au decedat zilele trecute, dar rezultatul testului pentru COVID-19 a sosit după deces. Aveau afecțiuni cronice preexistente, dar niciunul nu intrase în contact cu un purtător confirmat de coronavirus.

Amintim că Spitalul Județean din Suceava a fost închis pentru moment, iar întreg personalul a fost plasat în izolare la domiciliu. După ce va fi dezinfectat și va primi personal nou, spitalul va fi transformat în unitate care tratează exclusiv cazuri de coronavirus. Sâmbătă, unsprezece medici ai unității au fost depistați pozitiv, în urma testelor pentru coronavirus.

Comunicatul integral al Grupului de Comunicare Strategică:

„Au fost înregistrate încă 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul deceselor la nivel național ajungând la 11. Este vorba despre:

Bărbat , 59 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data deces: 22/03/2020

Femeie, 80 ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data deces: 23/03/2020

Bărbat, 71 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată Data deces: 23/03/2020

Pacienții au fost confirmați pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie 2020, atunci când s- au primit rezultatele probelor de laborator. Toți cei trei pacienți aveau afecțiuni medicale cronice pre- existente ( boli cardiovasculare, diabet). Decesele au fost raportate la INSP în această seară.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday