DNA a dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpatului Finiș Florin Valy, comisar șef de poliție, la data faptelor șef al Serviciul Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Suceava, în sarcina căruia s-a reținut comiterea a trei infracțiuni de luare de mită, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada 2018 – 2020, inculpatul Finiș Florin Valy ar fi primit direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane, diferite sume de bani (cuprinse între 70 lei și 500 euro) pentru aprobarea cererilor de înmatriculare fără programare a unor autoturisme și pentru promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere categoria B.

În acest dosar, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte 10 persoane fizice, în cazul acestora fiind dispuse și măsuri preventive.

În noiembrie, DNA a cerut reținerea a 14 persoane, în dosarul permiselor ilegale. Printre aceștia, un șef din cadrul Poliției, un ofițer anticorupție, mai mulți polițiști de la Serviciul înmatriculări și permise și instructori auto.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday