Procurorul de caz a dispus sâmbătă ca patru indivizi implicaţi în agresarea a trei persoane ce realizau un documentar despre tăierile ilegale de păduri să fie eliberați și plasați sub control judiciar, după ce anterior au fost reținuți. 

”La data de 18.09.2021 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 4 inculpaţi cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 1 din Codul penal (3 dintre inculpaţi) şi a infracţiunii de purtare abuzivă prev. de art. 296 alin. 2 rap. la art. 193 alin. 1 din Codul penal (cel de al patrulea inculpat).

În fapt s-a reţinut că, în ziua de 16.09.2021, în locul denumit Pârâul Rusului de pe raza comunei Panaci, judeţul Suceava, cei patru inculpaţi au lovit cu pumnii şi picioarele trei persoane vătămate ce realizau un documentar despre tăierile ilegale de arbori din păduri. Una dintre persoanele vătămate a fost supusă unui tratament degradant.  Totodată, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a dispus luarea măsurii preventive a controlul judiciar faţă de cei patru inculpaţi”, potrivit unui comunicat de presă

Reamintim, cele trei persoane care filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri din România au fost bătute de aproximativ 20 de agresori într-o pădure din județul Suceava. Comisia Europeană a reacționat în acest caz, catalogând incidentul ca fiind inadmisibil: “Este inadmisibil să fii atacat în timp ce îți faci meseria. Dacă ne apărăm presa, ne apărăm în acelaşi timp democrația.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday