Update ora 16:15. Incendiul a fost stins în urmă cu scurt timp. Rămân în supraveghere 1 mașină de stingere și 1 autoscară.

Update ora 14:50. Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava, a declarat pentru News.ro că incendiul a fost localizat, iar acum pompierii îndepărtează tabla, pentru că sub ea încă există lemn care fumegă.

Update ora 12:50. La această oră, salvatorii intervin cu 18 mașini de stingere, dintre care cinci ale serviciului voluntar pentru situații de urgență, dar și cinci autoscări.

”Pentru asigurarea misiunilor, în eventualitatea în care apar solicitări, personalul de serviciu din cadrul ISU Suceava a fost suplimentat cu pompieri din turele libere”, mai transmite DSU.

Update ora 09.50. A fost suplimentat numărul autospecialelor care intervin. În acest moment, sunt 12 mașini de stingere, patru autoscări și o cisternă de 20 de tone de apă, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

Reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență au precizat că incendiul se manifestă în interiorul podului clădirii.

De asemenea, Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, a declarat la Digi 24 că ”acoperișul clădirii a fost cuprins aproape în totalitate. Flăcările se manifestă sub acoperișul de tablă și ies din loc în loc de sub tablă. Intervenția este foarte dificilă și din cauza cantității mari de lemn din care este făcut podul. Intervenim cu patru autospeciale de stingere și o autoscară. La fața locului am trimis și două ambulanțe. Toate persoanele aflate în interior s-au autoevacuat.”

Din imaginile postate pe rețelele de socializare, se observă degajările mari de fum provocat de incendiu.

Într-un corp comun funcționează și clădirea Prefecturii Suceava. Incendiul a fost anunțat prin apel la numărul de urgență, în jurul orei 09:14.

Sursa video: Alin Chirila/Facebook.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday