Directorul executiv al grupului francez a declarat pe Financial Times că ar fi interesat de un proiect paneuropean al turnurilor de comunicații mobile. Asocierea celor 59.000 de turnuri Orange cu cele ale Vodafone sau ale Deutsche Telekom ar fi o “oportunitate interesantă” în viitor, deși posibilitatea nu este în prezent discutată, a adăugat el.

Viitorul turnurilor mobile, structurile metalice pe care stau antenele radio, a devenit un subiect important pentru giganții europeni ai comunicațiilor, care au în față efortul investițiilor în rețelele 5G, în condițiile în care acțiunile acestora nu au performat extraordinar în acest an pe piețele financiare.

Deutsche Telekom are o companie separată pentru administrarea turnurilor de comunicații mobile. Orange cântărește și opțiunile pentru consolidarea sa pe mai departe în Europa. În această lună, a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al Deutsche Telekom pentru rețelele fixe ​​din România, pentru 497 milioane de euro, iar Belgia și Spania sunt țările vizate pentru următoarele tranzacții. 

Sursa: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday