TikTok se apropie de un acord pentru a-și vinde operațiunile din SUA, Canada, Australia și Noua Zeelandă, într-o tranzacție estimată între 20 și 30 de miliarde de dolari. Anunțul oficial legat de vânzare ar urma să fie făcut zilele următoare.

Retailerul Walmart a lăudat capacitățile de comerț electronic și de publicitate ale TikTok. Vânzarea TikTok vine în contextul în care compania se află sub incidența administrației Trump, care a catalogat-o ca fiind un potențial risc la securitatea națională, pentru că stochează datele private ale americanilor. Trump a cerut companiei să vândă operațiunile sale din SUA. La începutul acestei săptămâni, TikTok a contestat în instanță un ordin executiv care interzicea efectiv aplicația în Statele Unite.

Walmart urmărește achiziția într-un moment în care încearcă să concureze mai bine cu Amazon. Acordul ar oferi Walmart și Microsoft acces la sute de milioane de consumatori, întrucât TikTok a afirmat că are, lunar, aproape 100 de milioane de utilizatori americani activi.

Surse alternative: CNBC, Reuters, CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday