“Am stabilit un volum maxim de importuri de oțel și aluminiu din UE, până la care nu se vor aplica taxele vamale. În schimb, blocul comunitar european va renunța la taxele de represalii pentru bunuri precum cele marcă Harley-Davidson, pentru blugii Levi’s, pentru untul de arahide sau pentru Whisky-ul Bourbon”, a anunțat secretarul pentru Comerț, într-un moment în care președintele Biden se afla la Roma, luând parte la summitul G20.

“China face o concurență neloială. Întrucât nu respectă standardele de mediu, dispune de o materie primă ieftină pe care o direcționează către piața noastră, prin Uniunea Europeană și alte piețe, ceea ce conduce la creșterea prețurilor și afectează industria noastră”, a mai comentat secretarul. Și consilierul prezidențial pe probleme de securitate a declarat că “am înlăturat unul dintre cele mai mari inconveniente ale relației dintre noi și UE”.

Presa internațională scrie că înțelegerea va fi prezentată, astăzi, de către Joe Biden și Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

O taxă de 25% pentru importurile de oțel din UE, precum și una de 10% pentru cele de aluminiu, au fost impuse în 2018, în timpul mandatului lui Donald Trump. Au fost aspru criticate de producătorii americani, care au atras atenția că vor determina creșterea prețului produselor și închiderea unor locuri de muncă.

Surse alternative: CNN, DPA.

Sursa foto: Edgars Sermulis | Dreamstime.com.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday