Înainte de vizita în Vietnam, Kamala Harris se afla în Singapore. Ulterior, Departamentul de Stat a precizat că plecarea acesteia către Vietnam a fost amânată cu trei ore, din cauza unui “posibil incident sanitar anormal”, similar cu sindromul Havana.

Mai devreme în cursul acestei seri, plecarea vicepreședintelui, din Singapore către Vietnam, după ce biroul vicepreședintelui a fost înștiințat de prezența unui raport care atesta apariția unui posibil incident sanitar anormal în Hanoi. În urma unor investigații, s-a hotărât reluarea vizitei”, a declarat purtătorul de cuvânt al oficialului SUA. 

Purtătorul de cuvânt a precizat că Kamala Harris este în siguranță, iar amânarea zborului nu a avut legătură cu starea de sănătate a vicepreședintelui. Totuși, nu există informații despre starea de sănătate sau identitatea persoanelor afectate.

Termenul de “incident sanitar anormal” este folosit de guvernul SUA pentru a face referire la sindromul Havana, care a afectat sute de oficiali americani în ultimii ani. 

”Sindromul Havana” se manifestă prin vertij, stări de greață, presiune la nivelul capului, dureri de cap, uneori asociate cu “zgomote direcționale pătrunzătoare”. Unele victime ale sindromului au fost diagnosticate cu leziuni cerebrale traumatice.

Primele raportări despre respectivul sindrom au fost făcute în 2016, de către personalul ambasadei americane din Havana, Cuba. Cazuri similare au fost raportate și în alte țări, precum Rusia sau China.

Surse alternative: BBC, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday