Avansul a fost înregistrat pe măsură ce americanii au parcurs mai puțini kilometri cu mașinile și au casat din ce în ce mai multe autovehicule pe timpul pandemiei. 

Compania de cercetare IHS Markit spune că, față de nivelul din 2019, vârsta medie a vehiculelor a crescut cu două luni, dar există posibilitatea ca această creștere să fie de scurtă durată, deoarece vânzările, atât de vehicule noi cât și second-hand, continuă să avanseze pe măsură ce restricțiile antiepidemice se relaxează. Spre comparație, vârsta parcului auto în România trece de 16 ani, în timp ce în UE este de puțin peste 11 ani. Față de 2019, americanii au parcurs cu 13% mai puține mile anul trecut, iar peste 15 milioane de vehicule au fost casate, adică aproximativ 5,6% din totalul mașinilor din SUA.

Potrivit cercetării, o rată atât de mare de vehicule casate ar determina în mod normal scăderea vârstei medii a mașinilor, dar numărul mai mic de mile parcurse și vânzările reduse pe timpul pandemiei au provocat creșterea vârstei medii de la 11 ani și nouă luni în 2019, la 12 ani și o lună.

Cercetătorii de la IHS Markit spun că lipsa de semiconductori care a afectat negativ producția de vehicule a dus la scăderea stocurilor din showroom-uri și, totodată, la creșterea prețurilor mașinilor second-hand.

Sursa: Reuters
Sursa Foto: Mikhail Grushin | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday