Rezerva Federală a raportat că valoarea netă a gospodăriilor a crescut cu 7.600 de miliarde de dolari (6,8%), până la 119.000 de miliarde de dolari, în timp ce nivelul împrumuturilor guvernului federal au crescut, stimulate de o scutire fiscală masivă.

Creșterea este cea mai mare înregistrată din 1952. Valoarea acțiunilor a avansat cu 5.700 de miliarde de dolari față de trimestrul anterior în timp ce valoarea proprietăților imobiliare a crescut cu aproximativ 458 miliarde de dolari.
Pandemia de coronavirus a trimis economia în cea mai profundă recesiune de când există înregistrările care datează din anii ‘40, ceea ce a dus la o scădere record a valorii nete a proprietăților imobiliare în primul trimestru. De atunci, economia americană a cunoscut o redresare treptată, dar inegală.

Ratele scăzute ale dobânzii au ajutat la sprijinirea împrumuturilor corporative pe fondul pandemiei, iar FED a semnalat că ratele vor rămâne aproape de zero până în 2023.

Creditul de consum a scăzut cu 69 de miliarde de dolari în al doilea trimestru, prima scădere în cel puțin patru ani, întrucât pandemia i-a determinat pe americani să reducă împrumuturile pe cardurile de credit. Pentru fiecare datorie de un dolar datorată de gospodării, întreprinderile au datorat 1,09 dolari, cel mai mare raport din 1989, potrivit analizelor Bloomberg.

Surse alternative: Bloomberg, Reuters, AP.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday