FED își reafirmă intenția de a se concentra pe stimularea economiei, în locul politicii de stabilizare a piețelor financiare, urmărind crearea locurilor de muncă chiar cu prețul unei creșteri a inflației peste 2%.

Deși spun că drumul recuperării economice în urma șocului pandemiei va fi lung, Rezervele Federale și-au redus proiecția de scădere a economiei americane pentru 2020 la doar 3,7%, față de 6,5% cât anunțase anterior.

Proiectată inițial la 9,3% pentru finalul anului, rata șomajului a fost revizuită la 7,6%, în condițiile în care FED consideră că deși criza sanitară va continua, americanii au început să învețe să trăiască și să muncească în condiții de pandemie.

Jerome Powell, președintele FED a declarat că lucrurile sunt departe de normalitate pe piața muncii și că aceasta se află la o lungă distanță de o revenire la situația anterioară pandemiei, în condițiile în care un număr mare de lucrători din sectorul ospitalității și entertainment își vor pierde în continuare locurile de muncă.

FED proiectează un șomaj de 5,5% în SUA, la finalul anului 2021 și de 4,6%, în 2022.

În urma anunțului, cotația Euro/Dolar a scăzut de la 1,19 ieri, la 1,1750. La cursul oficial de ieri, dolarul american era cotat de BNR la 4,09 lei, dar este de așteptat să depșească azi 4,1 lei. La finalul lunii august, dolarul american a ajuns pe piața românească la 4,05 lei, minimul ultimilor doi ani.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday