Anunțul donației din partea SUA a fost făcut la capătul vizitei unor senatori americani în Taiwan, care se confruntă cu o creștere a cazurilor Covid în ultimele zile, dar și cu o lipsă de vaccinuri. Doar aproximativ 3% din cei 23,5 milioane de oameni din Taiwan au fost vaccinați, cei mai mulți doar cu o doză.

Senatorul Tammy Duckworth a precizat că cele 750 de mii de doze reprezintă doar prima tranșă dintr-o serie de donații pe care le va face SUA către Taiwan, dar nu a menționat ce vaccinuri vor fi livrate: “Pentru noi este esențial ca Taiwanul să primească vaccinuri cât mai rapid, deoarece recunoaștem nevoia voastră urgentă și ținem mult la acest parteneriat.”

Recent, Taiwan s-a plâns în repetate rânduri de China, despre care spune că încearcă să blocheze importurile de vaccin din partea oricărui alt stat. Un exemplu este o tranșă de vaccinuri Pfizer pe care Germania a vrut să o trimită în urmă cu câteva săptămâni. Beijingul a oferit vaccinuri chinezești Taiwanului, dar guvernul din Taipei și-a exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la siguranța lor și, în orice caz, nu le poate importa fără a modifica legislația, care interzice oricum importul acestora din China. Japonia a donat și ea săptămâna aceasta 1,24 milioane de doze de vaccin AstraZeneca.

Sursa: Reuters

Foto: Alexey Novikov | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday