Purtătorul de cuvânt al Universității din Virginia, Brian Coy, a precizat că cel puțin 238 de actuali studenți ai instituției, printre care și 49 admiși în sesiunea de toamnă, nu vor putea intra în noul an universitar deoarece au refuzat să se vaccineze anti-Covid. 

Studenții și părinții acestora au fost notificați prin e-mail, SMS și apeluri telefonice că nu vor putea intra în noul an universitar deoarece statutul lor de vaccinare nu corespunde cu normele impuse de Universitate. Studenții au timp până miercuri pentru a se vaccina sau pentru a depune o cerere de exceptare de la inoculare, în condițiile în care cursurile vor începe luni, în format fizic.

Instituția a aprobat, până acum, 335 de cereri de exceptare de la vaccinare pentru studenții cu afecțiuni medicale care nu permit vaccinarea, dar și pentru cei a căror religie nu tolerează acest lucru. De asemenea, au fost aprobate temporar alte 184 de cereri pentru studenții care provin din țări cu o campanie de vaccinare anti-Covid mai lentă, dar care au precizat că se vor vaccina după întoarcerea în campus.

Atât studenții vaccinați, cât și cei nevaccinați, vor fi obligați să poarte în continuare masca de protecție la interior. 

Într-un comunicat oficial, Universitatea din Virginia a precizat că peste 96% din studenții instituției au fost deja vaccinați anti-Covid. 

Sursa: NBCNews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday