Potrivit Serviciului Național de Meteorologie din SUA, stratul de zăpadă a ajuns până la 40 de cm în unele regiuni, iar viteza vântului a depășit 64 de km pe oră. Meteorologii au emis mai multe avertismente de vreme severă pe Coasta de Est a SUA, din Carolina și până în New Jersey.

Condițiile meteorologice nefavorabile au forțat birourile federale din Washington să își sisteze temporar activitatea, în timp ce zeci de școli din regiunile afectate au amânat redeschiderea de după vacanța de Crăciun. Din cauza numeroaselor tamponări din trafic, autoritățile au închis unele drumuri, acoperite cu gheață.

Aproximativ 660 de mii de persoane din statele Virginia, Maryland, Carolina și Georgia au rămas fără curent, 3.000 de curse aeriene au fost anulate, iar alte 5.000 au fost întârziate. Chiar și președintele Biden a avut probleme la întoarcerea din vacanța de sărbători – după ce aeronava Air Force One a aterizat la baza de lângă Washington DC, președintele a trebuit să aștepte 30 de minute până a putut fi deblocată o scară pentru coborârea din avion. Ulterior, președintele a fost transportat cu mașina la Casa Albă, transportul cu elicopterul Marine One de la aeroport (așa cum se întâmplă de obicei) fiind considerat periculos, din cauza viscolului puternic.

Primarul Washingtonului, Muriel Bowser, a declarat stare de urgență din cauza fenomenelor meteorologice extreme, care au provocat întârzieri majore și funcționarea cu un program redus a mijloacelor de transport în comun.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday