Maiorul Christopher Warnagiris, în vârstă de 40 de ani, este acuzat că a străpuns o barieră de poliție care proteja Capitoliul și a forțat accesul în aripa de est a clădirii. Potrivit documentelor instanței, după ce Warnagiris a intrat în Capitoliu, el a blocat ușa pentru a o ține deschisă, cu scopul de a lăsa înăuntru și alți protestatari. Filmările surprinse de camerele de supraveghere arată că Warnagiris împinge un polițist care a încercat să închidă ușa. Dacă va fi găsit vinovat, poate primi o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare.

Warnagiris a fost identificat de doi martori care l-au recunoscut în trei fotografii de la Capitoliu. Cel puțin alți doi soldați în rezervă și doi membri ai Gărzii Naționale au fost, de asemenea, puși sub acuzare până acum.

Marina a declarat că “Fanatismul și extremismul rasial sunt contrare valorilor noastre de bază. Afilierea la grupuri extremiste de orice fel este direct contradictorie cu valorile esențiale ale onoarei, curajului și angajamentului pe care le reprezentăm și nu sunt tolerate”.

Aproximativ 440 de persoane au fost puse sub acuzare, în legătură cu răscoala din 6 ianuarie de la Capitoliu, care a început după ce Trump a cerut mulțimii de susținători să mărșăluiască spre clădirea parlamentului american. Intrarea în clădire a întrerupt o sesiune reunită a celor două camere pentru a confirma victoria la alegerile prezidențiale a lui Joe Biden. Trump a susținut în mod fals că alegerile din noiembrie au fost fraudate.

Sursa: United States Department of Justice

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday