John Catsimatidis, patronul supermarketurilor Gristede din New York City, a declarat că prețurile pentru alimente vor crește într-un ritm pe care nimeni nu l-a putut anticipa: Eu văd un avans de 10% în următoarele 60 de zile. Acest trend nu se va inversa prea curând”.

Miliardarul nu a detaliat cu cât va plăti în plus un cumpărător, de exemplu, limitându-se să spună că e îngrijorat de faptul că oamenii vor plăti mai mult”.

Catsimatidis a mai spus că supermarketurile și marile companii vor renunța la toate promoțiile și la articolele mai ieftine, pentru a face față crizelor de personal și de aprovizionare. Cu alte cuvinte, dacă un magazin dispune de zece tipuri de brioșe, le va vinde pe cele mai scumpe trei”. Miliardarul a dat exemplul Coca-Cola sau Pepsi, care ar putea renunța la produsele derivate (cum ar fi băuturile aromate), ca să se axeze pe cele mai populare.

Prețurile alimentelor la nivel mondial au crescut cu 1,2% din august până în septembrie, potrivit indicelui întocmit de Organizația pentru Alimentație a ONU (FAO). Totuși, nivelul este cu 32% mai mare față de luna septembrie a anului trecut. În ultima luna, cel mai mult s-au scumpit cerealele, uleiurile vegetale, apoi produsele lactate și zahărul.

Sursa: Business Insider.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday