Conform cercetătorilor, noua descoperire este mai eficientă decât orice metodă de dezinfectare folosită până acum, deoarece actualele măsuri de protecție (măști, distanțare socială sau dezinfectarea cu substanțe bazate pe alcool sanitar) au o eficiență variabilă, funcție de comportamentul persoanelor. 


Metoda implică o combinație între anumiți polimeri (substanță chimică compusă din molecule cu masă moleculară mare) și oligomeri (un complex molecular alcătuit din mai mulți monomeri) care, la momentul expunerii la lumini ultraviolete, au potențialul de a reduce rapid, de cinci ori, prezența virusului. Dar gelul respectiv devine eficient doar în prezența luminii ultraviolete care activează procesul. 

Substanța poate fi aplicată foarte ușor pe orice suprafață, dar și pe măști sau pe haine. 

“Am observat că aceasta are proprietăți antivirale, dar este eficientă și pentru o varietate mare de micro-organisme. Încorporat în măștile de tip N95, acest material funcționează bine împotriva virusului și va prelungi durata de viață a produselor de protecție personală, precum măștile.” a declarat Eva Chi, cercetător la Facultatea de Inginerie chimică și Biologică a Universității din New Mexico.

Sursa: SciTechDaily

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday