Michael Kail a mai fost amendat cu 50 de mii de dolari și a fost obligat să renunțe la venituri de 700 de mii de dolari, conform comunicatului Departamentului de Justiție. În aprilie, a fost condamnat de un juriu pentru 28 de fapte de fraudă și spălare de bani, iar astăzi a fost anunțată pedeapsa.

Kail s-a angajat la Netflix în 2011, ca vicepreședinte responsabil cu coordonarea departamentului de tehnologii. Potrivit procurorilor, între februarie 2012 și iulie 2014, a primit peste 500 de mii de dolari și acțiuni, pentru a încheia contracte cu nouă mari companii tech.

În august 2014, Kail s-a angajat la Yahoo ca director de informații, unde a rămas până în mai 2015, când a fost dat în judecată de fostul angajator. Politica Netflix le cere angajaților să spună atunci când se află în conflict de interese și să informeze dacă primesc cadouri de la entități care vor să facă afaceri cu compania.

Surse alternative: AP, Comunicatul Departamentului de Justiție.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday