Este primul atlet american de renume pus sub acuzare, în urma incidentului de săptămâna trecută, notează Forbes. Klete Keller (38 de ani) este învinuit de pătrundere ilegală într-o clădire restricționată, comportament necivilizat și obstrucționarea aplicării legii. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare.

A fost identificat după jacheta echipei Olimpice pe care o purta în ziua de 6 ianuarie, aceeași purtată și la Olimpiade. Ieri, fostul sportiv și-a pierdut slujba din cadrul unei agenții imobiliare, care a spus că nu poate accepta din partea angajaților acțiuni care încalcă statul de drept.

Fostul înotător a participat la edițiile din anii 2000, 2004 și 2008 ale Jocurilor Olimpice, în cadrul cărora a câștigat cinci medalii. Două dintre ele, cele de aur, le-a câștigat în proba de ștafetă, în echipa condusă de Michael Phelps.

Comitetul Olimpic și Paralimpic al SUA a reacționat: ”Sportivii noștri trebuie să păstreze standarde înalte, pentru că ne reprezintă țara. Ceea ce s-a întâmplat în ziua respectivă în Washington, D.C. este dovada clară că aceste standarde nu au fost respectate”.

În urma asaltului asupra Capitoliului provocat de susținătorii președintelui încă în funcție Donald Trump, FBI-ul a reușit să identifice 170 de persoane, pe baza imaginilor și clipurilor video. 70 dintre aceștia au fost puși sub acuzare. Biroul federal anticipează că va mai opera câteva sute de arestări, în perioada următoare.

Surse alternative: CNN, Forbes, Bloomerg.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday