Omari Hardy, proaspăt ales în Congresul Statelor Unite, a spus că “oricine are ochi” poate vedea că petrecăreții de la Mar-a-Lago nu au respectat restricțiile impuse de pandemie. S-au distrat pe seama sănătății locuitorilor noștri. Nu le este rușine”, a spus Hardy.

 pic.twitter.com/kt6SXErYG2

“Poți da vina pe oameni pentru că vor să se elibereze puțin? Am trecut prin iad anul trecut”, a replicat George Santos, un republican din New York, fost candidat pentru Congres și participant la petrecere. El susține că organizatorii au respectat toate măsurile, au luat temperatura tuturor la intrare și au pus la dispoziție măști. “A fost o petrecere grozavă. Nu știu de ce a spus că a fost o petrecere fără mască. Am purtat măști până ne-am așezat. Fiecare membru al personalului avea mască”, a mai spus Santos. 

Trump era așteptat să participe la eveniment, dar a plecat la Washington cu o zi mai devreme.

Potrivit legislației, masca este obligatorie pentru oricine “vizitează sau lucrează în orice firmă sau unitate, inclusiv la intrare, la ieșire și în timpul deplasării în cadrul unității”.

Managerul orașului Palm Beach, Kirk Blouin, spune că poliția aplică restricțiile privind purtarea măștii doar în spațiile publice și  nu intră pe proprietăți private, cum ar fi Mar-a-Lago. “Nu putem intra neinvitați. Nu mergem în cluburi private decât dacă există acces public”, a spus Blouin.

Numărul cazurile de coronavirus  în Florida a urcat la peste zece mii pe zi, timp de mai multe săptămâni, iar de curând a fost identificat un caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus, mai contagioasă, din Regatul Unit. 

Donald Trump urmează să se mute la Mar-a-Lago după încheierea mandatului de președinte, pe 20 ianuarie, unde are și adresa de domiciliu din 2018. Dar o parte a vecinilor săi din Palm Beach au solicitat consiliului municipal să-i pună în vedere viitorului fost președinte că nu poate avea reședința la Mar-a-Lago atâta timp cât acolo funcționează și un club. 

Sursa: The Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday