Atacatorul, identificat de poliție drept Victor Lee Tucker, 30 de ani, s-ar fi certat cu casiera înainte de a părăsi magazinul fără a cumpăra nimic. Bărbatul s-a întors ulterior în incinta supermarketului și a împușcat-o pe angajată, a declarat Biroul de Investigații din Georgia. Femeia a decedat la spital. 

Șeriful comitatului DeKalb, Melody Maddox a spus că “a existat un fel de ceartă, o discuție – nu sunt sigură exact ce a fost – referitoare la purtarea măștii, timp în care atacatorul a scos o armă și a împușcat casiera. Nu știu dacă cei doi purtau sau nu masca în acel moment.”

Agentul de securitate al supermarketului, un fost polițist, a deschis, la rândul său, focul împotriva atacatorului. A urmat un schimb de focuri în care ambii au fost răniți, iar un al treilea angajat al supermarketului a fost atins de un glonț. 

Firmele din Georgia pot cere clienților să poarte masca de protecție pentru a limita răspândirea coronavirusului, dar nu îi pot obliga. Multe dintre ele au criticat această reglementare, care a mutat practic asupra lor tensiunile dintre autorități și cetățeni legate de obligativitatea purtării măștii, în condițiile în care unii clienți preferă magazinele în care masca este obligatorie, iar alții le evită, din același motiv.  

Atacul armat din Georgia nu este primul de acest fel. Două incidente s-au petrecut anul trecut în Michigan, dar atunci măștile erau obligatorii în magazine. Un bărbat de 77 de ani a fost înjunghiat pentru că i-a atras atenția atacatorului că nu purta mască, iar un agent de securitate a fost împușcat mortal după ce nu a permis unui client accesul în magazin, din același motiv. 

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday