La bordul aeronavei se aflau doar două persoane, pilotul și un pasager. După ce pilotului i s-a făcut rău, pasagerul a informat turnul de control al traficului aerian despre incident și a urmat instrucțiunile specialiștilor.

Într-o înregistrare audio care circulă în mediul online, pasagerul transmite turnului de control că se află “într-o situație gravă”, iar “pilotul nu mai este coerent”. Totodată, pasagerul a menționat că nu are idee cum să opereze aeronava. 

În urma dialogului dintre pasager și controlorii de trafic aerian, specialiștii au reușit să localizeze pe radar avionul de mici dimensiuni și au ghidat pasagerul pentru a ateriza în siguranță.

Administrația Federală a Aviației din SUA a transmis că avionul Cessna 208 cu un singur motor a reușit să aterizeze în siguranță pe aeroportul Internațional Palm Beach, de pe coasta Floridei. Pilotul a fost transportat la spital, iar starea acestuia nu este încă cunoscută.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday