Update: Fostul președinte Donald Trump acuză o ”vânătoare de vrăjitoare”. ”Vânătoarea politică de vrăjitoare de către democrații de stânga radicală, cu New Yorkul care a preluat acum sarcina, continuă. Ne împarte țara ca niciodată!”, a adăugat aceasta.

Trump Organization și directorul financiar Allen Weisselberg au fost puși sub acuzare pentru orchestrarea unei scheme de fraudă fiscală, aplicată încă din 2005. Potrivit procurorilor, Weisselberg ”a păcălit statul” cu cel puțin 1,7 milioane de dolari, neplătind taxe pentru mai multe bunuri primite de la companie, cum ar fi apartamente, mașini sau cursuri de specializare profesională. De asemenea, a ascuns faptul că locuiește în New York, pentru a nu plăti impozite.

”Mai marii organizației au obținut și creșteri salariale secrete, în detrimentul plătitorilor de taxe. Au falsificat situația financiară a companiei”, a explicat procurorul Carey Dunne. Reuters subliniază că investigația ar putea afecta relația Trump Organizations cu băncile și partenerii de afaceri, dar i-ar putea afecta și imaginea lui Donald Trump, care nu a exclus să candideze în 2024 pentru un alt mandat la Casa Albă.

Fostul președinte nu a fost pus sub acuzare, dar a comentat că demersul este motivat politic: ”O adevărată vânătoare de vrăjitoare, a democraților de stângă radicală”.

Directorul financiar a lucrat pentru Donald Trump pentru 48 de ani, potrivit Reuters. Acesta se afla sub investigații fiscale de mai multe luni, dar a respins toate acuzațiile. În fața instanței a fost adus încătușat. Ancheta a început în urmă cu trei ani, dar a accelerat în februarie, când Curtea Supremă a autorizat accesul procurorilor la declarațiile de avere ale lui Donald Trump din ultimii opt ani.

Surse alternative: Reuters, CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday