Centrul pentru Asistență Medicală și Servicii Medicale care administrează programele din cadrul legii Affordable Care Act a declarat, potrivit Reuters, că decizia afectează plăți în valoare de 10,4 miliarde de dolari.

Aproximativ 20 de milioane de americani au primit asigurări de sănătate prin intermediul programului Obamacare, notează presa internațională.

Administrația Trump și-a folosit puterile de reglementare pentru a submina programul Obamacare, după ce anul trecut, Congresul condus de republicani, nu a reușit să abroge și să înlocuiască legea. Centrul pentru Asistență Medicală a precizat că a solicitat tribunalului din New Mexico să reanalizeze decizia impusă de instanța anterioară, scrie Reuters.

Plățile au ca scop stabilizarea pieței asigurărilor medicale, prin compensarea asiguratorilor care au avut în 2017 persoane cu boli ,,grave și costisitoare”.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday