Tesla se alătură astfel altor companii, precum Oracle, HP și Toyota, care își mută sediul În Texas din California, unde taxele și costul de trai sunt ridicate. Texasul, în schimb, este recunoscut pentru pentru forța de muncă mai ieftină și reglementări mai puțin stricte.

Sunt foarte entuziasmat să anunț că vom muta sediul Tesla în Austin, Texas. Asta nu înseamnă că vom părăsi în totalitate California, a declarat Elon Musk, șeful Tesla, în cadrul ședinței anuale a companiei, precizând că plănuiește să crească producția fabricilor din California și Nevada cu 50%. 

Musk a explicat că angajaților companiei le este din ce în ce mai greu să își permită o locuință în California, din cauza costurilor mari și a stilului de viață mai scump. 

Șeful companiei a amenințat de mai multe ori în trecut că va muta sediul Tesla și programele viitoare din California în Texas. Spre exemplu, Musk a făcut aceste amenințări în timpul unei serii de suspendări a producției la fabrica din Fremont, California, din cauza pandemiei. Pe timpul crizei, Elon Musk și Tesla au avut un conflict cu politicienii din California care au ordonat companiei să își închidă fabrica. 

Sursa: Reuters, BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday