Moderna și Pfizer au refuzat însă invitațiile la summit, considerând un conflict prezența lor alături de Peter Marks, șeful procesului de verificare a vaccinurilor, aflat acum în desfășurare.

Presa americană arată însă că tensiunile dintre administrație și companiile americane producătoare de vaccinuri sunt mult mai mari și au alt substrat. Astfel, The New York Times a scris că administrația Trump a refuzat să cumpere doze suplimentare de vaccin Pfizer în timpul verii. SUA a plătit deja 100 de milioane de doze de la Pfizer, ceea ce ar ajunge pentru doar 50 de milioane de cetățeni. Surse apropiate de Pfizer au declarat pentru The Times că această decizie ar putea însemna că SUA nu va primi doze suplimentare până în iunie 2021, din cauza angajamentelor companiei față de alte națiuni.

Casa Albă a reacționat, precizând că articolul din The New York Times este „fals”. Susține că toți americanii vor primi vaccinuri până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului viitor. Operațiunea Warp Speed, denumirea oficială a acțiunii prin care Administrația Trump a oferit fonduri pentru dezvoltarea rapidă a vaccinului anti-Covid, prevede obținerea a unui număr suficient de doze pentru vaccinarea a 20 de milioane de americani până la sfârșitul acestui an.

Sursa: Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday