“Hai să ne reunim și să ardem steaguri pentru a protesta împotriva tâlharilor și animalelor în albastru”, spunea un mesaj devenit viral pe rețelele de socializare, și care aparent, ar fi fost postat de extremiștii de stânga (Antifa). Mesajul respectiv a fost însă redistribuit de diverse grupări de extremă dreapta, care chemau la o reacție de răspuns. Drept urmare, sute de oameni înarmați, hotărâți să apere steagul americane de Ziua Independenței, s-au adunat la Gettysburg (Penssylvania), pe locul unei bătălii celebre din Războiul Civil.

“Nu contează dacă este o farsă sau nu. Au făcut o amenințare și, dacă nu ne vom face auziți, va părea că este totul în regulă dacă arzi steagul SUA”, a declarat unul dintre participanții la eveniment.

Organizația Antifa din Pennsylvania a negat că ar avea vreo implicare: „Este o farsă. Nu suntem implicați nici măcar de la distanță. Extremiștii de dreapta se pot contamina reciproc cu coronavirus, în timp ce noi vom sărbători ziua națională acasă cu familiile noastre.”, au spus reprezentanții grupului.

Pe 3 iulie 1863 armata confederată a fost înfrântă la Gettysburg de cea unionistă, în ceea ce istoricii au considerat bătălia cea care a schimbat cursul Războiului Civil.

Surse alternative: BBC, Washingtonpost, Nypost

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday