Prin intermediul ”constelației” de sateliți Starlink, compania lui Musk oferă internet direct din spațiu. SpaceX este una dintre cele 180 de companii care vor primi stimulente din partea FCC ca să își continue proiectele destinate zonelor mai puțin dezvoltate. Este primul contract major încheiat între companie și guvernul american.

Autoritatea americană din domeniul comunicațiilor precizează că suma de bani oferită va ajuta Starlink să ajungă la o acoperire de peste 642 de mii de zone din 35 de state americane.

A mai câștigat o finanțare de 1,3 milioane de dolari și Hughes Network System, altă companie care operează sateliți (acoperă peste 3.600 de zone din statul Maryland)

Potrivit FFC, doar 77% dintre locuitorii din zonele rurale americane aveau acces la internet de mare viteză în 2018, iar în contextul pandemiei de coronavirus, conexiunile sunt necesare.

În prezent, Starlink acoperă sudul Canadei și nordul Statelor Unite, însă Musk spune că serviciul se va extinde în ianuarie 2021 și pe Coasta de Est a SUA, în Europa o lună mai târziu și în India la jumătatea anului viitor. 

Sursa: Forbes

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday