Emisiunea va purta numele companiei producătoare. Organizatorii au declarat despre premiu că „este cel mai mare oferit vreodată pe Pământ, pentru că oferă oricui șansa să participe la o misiune în spațiu”. Valoarea în bani a premiului ar fi de 65 de milioane de dolari, potrivit calculelor sponsorilor.

Space Hero nu a oferit alte detalii, dar a anunțat că va colabora cu Axiom Space, un start-up din Texas, pentru coordonarea călătoriei pe orbită. Axiom deține facilitățile pentru a pregăti pe oricine să ia parte la misiuni în spațiu. Din primele informații, zborul urmează să fie realizat cu o capsulă Crew Dragon produsă de SpaceX.

În ultimii ani, NASA a încercat să crească interesul față de Stația Spațială Internațională (ISS). Astfel, a anunțat că actorul Tom Cruise va filma acolo un film de acțiune. Printr-o directivă adoptată anul trecut, permite și entităților non-guvernamentale să trimită persoane pe ISS. Astfel, în mai SpaceX a devenit primul operator privat care a trimis astronauți pe Stația Spațială, iar Boeing dezvoltă și ea o navă pentru astfel de misiuni.

Surse: CNN, CNBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday