Vaccinarea anti-Covid ar trebui să fie obligatorie pentru ca profesorii și angajații școlilor să îi protejeze pe elevii care sunt prea mici pentru a fi vaccinați, a declarat duminică Randi Weingarten, președinta Federației Americane a Profesorilor, al doilea cel mai mare sindicat al cadrelor didactice, cu 1,7 milioane de membri.

“Circumstanțele s-au schimbat”, a declarat la NBC News Weingarten, invocând numărul tot mai mare de cazuri de infectare cu varianta Delta: “Răspândirea este alarmantă. Este o pandemie a celor nevaccinați. Vaccinul este cel mai important mod de a trata Covid. Cred că circumstanțele s-au schimbat și că vaccinarea este o responsabilitate a comunității. Și mă apasă foarte mult faptul că copiii sub 12 ani nu se pot vaccina.”

Anterior Randi Weingarten spusese că deși cei mai mulți profesori din SUA fie s-au vaccinat, fie intenționează să o facă, sindicatul său este împotriva obligativității.

Numărul copiilor spitalizați cu Covid este în creștere în întreaga țară, potrivit Reuters, o tendință pe care experții în sănătate o atribuie variantei Delta.

Aproape 90% dintre angajații din educație, inclusiv profesori. sunt vaccinați și un număr tot mai mare companii (United Airlines, Microsoft) și autorități locale impun angajaților vaccinarea. Săptămâna trecută CNN a concediat doi angajați care au venit nevaccinați la serviciu, deși politica companiei în acest sens este clară. În același timp, 16 state americane au interzis orice formă de impunere de către angatori a vaccinării angajaților, iar opt state au interzis școlilor să impună purtarea măștii.

Scott Gottlieb, fostul șef al Agenției Medicamentului (în Administrația Trump), a declarat că este o nesăbuință să nu ceri purtarea măștilor în școli: “Nicio firmă responsabilă nu ar accepta angajați fără măști, și totuși asta vom face în unele școli.”

Sursă: NBC News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday