“Fido” este rezultatul unui parteneriat de doi ani între administrația americană și Ghost Robotic, un dezvoltator de vehicule autonome de supraveghere la sol. Cântărește puțin peste 45 de kilograme, este capabil să urce trepte, scări, dealuri abrupte sau să meargă pe teren accidentat.

Ca parte a programului-pilot, câinii au fost echipați cu camere, senzori și aparate de transmisie radio. Odată ajunși pe teren, trimit către operatorii umani imagini și alte tipuri de date. Roboții au fost testați mai întâi în statul Virginia, pe coasta de est, apoi mutați în statul Texas, la granița cu Mexic, unde mediul înconjurător este mai neprietenos.

“Fido” este proiectat să desfășoare misiuni de patrulare în condiții dificile, cum ar fi teren accidentat sau temperaturi extreme. În astfel de condiții, un robot ar putea fi trimis să patruleze în locului unui agent: Să nu fiți surprinși când, în viitor, îl veți vedea pe Fido, mergând cot la cot cu agenții Biroului de Protecție a Frontierelor“, a declarat Departamentul american pentru Securitate Internă.

Ghost Robotics este în concurență cu Boston Dynamics, deținută de Google, care la rândul său a creat un câine prototip care să fie util în gospodărie. Ulterior, a început proiectul Big Dog, care să fie folosit de către armată.

Sursa: CBS News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday