Planul prevede o verificare mai strictă a antecedentelor penale în cazul celor care vor să cumpere arme, precum și mai multe resurse pentru agențiile din fiecare stat care au această sarcină. De asemenea, vor fi alocate sume de bani pentru mai buna desfășurare a programelor de consiliere și sănătate mintală, precum și pentru implementarea unuia prin care persoanele considerate potențial violente să fie deposedate de arme.

”Anunțăm astăzi o propunere de bun-simț, bipartidă, pentru a proteja copiii Americii, pentru a ne ține școlile în siguranță și pentru a reduce amenințarea violenței în țara noastră”, potrivit unui comunicat al grupului de 20 de senatori.

Joe Biden a salutat demersul, pe care l-a numit un pas în direcția corectă. Având în vedere sprijinul din partea ambelor partide, nu există scuze pentru întârzieri și niciun motiv pentru care să nu treacă rapid prin Senat și Camera Reprezentanților”. Partidul Democrat deține majoritatea în Camera Reprezentanților, camera inferioară a Congresului American. În Senat sunt 48 de democrați și de 50 de republicani. 

La jumătatea lunii mai, un adolescent de 18 ani a împușcat mortal zece persoane într-un supermarket din Buffalo, iar la finalul lunii, un alt tânăr a omorât 19 elevi și doi profesori ai unei școli gimnaziale din Uvalde, statul Texas.

Surse alternative: DW, France 24

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday