Dezvăluirea lui Mark Meadows, șeful de cabinet al fostului președinte, face parte din noua sa carte despre Trump. Meadows a scris că, deși Donald Trump știa că fiecare candidat trebuia să se testeze pentru coronavirus în termen de șaptezeci și două de ore înainte de dezbatere, nimic nu ar fi putut să-l împiedice să ajungă acolo. Trump a prezentat însă un rezultat negativ de la un alt test, realizat la scurt timp după cel pozitiv.

Dezvăluirile vin după un an de speculații în legătură cu posibilitatea ca Trump (atunci în vârstă de 74 de ani) să fi avut Covid atunci când l-a confruntat pe Biden (care avea 77 de ani) la Cleveland pe 29 septembrie, și implicațiile pe care le-ar fi putut avea faptul că a expus intenționat persoane la pericolul de a contracta virusul. 

Oficial, Trump a anunțat că el și Melania Trump au Covid abia pe 2 octombrie, și în aceeași zi el a ajuns la spital. Meadows a fost prezent pe tot parcursul acestor evenimente și pretinde că l-a ajutat pe Trump să arate cât mai sănătos. Trump a avut o recuperare rapidă, dar presa relatează a fost mult mai bolnav decât a informat Casa Albă.

Duminică, 27 septembrie, în cadrul primei zile dintre teste și dezbatere, Meadows povestește că Trump a jucat golf în Virginia și a participat la un eveniment pentru familiile de militari. Ulterior, Trump a declarat că e posibil să se fi infectat la acest eveniment.

Luni, 28 septembrie, președintele a susținut o conferință de presă la Rose Garden despre combaterea pandemiei în mod oarecum ironic, având în vedere circumstanțele, scrie Meadows, iar Trump a vorbit, de asemenea, despre o nouă strategie de testare care ar trebui să ofere rezultate mai rapide și mai precise”.

Meadows descrie că, în ziua dezbaterii, pe 29 septembrie, Trump arăta puțin mai bine iar fața lui, cel puțin în cea mai mare parte, își recăpătase nuanța obișnuită de bronz deschis, iar răgușeala din vocea lui dispăruse. Dar cercurile întunecate de sub ochi i se adânciseră. Când am intrat în locație în jurul orei cinci seara, mi-am dat seama că se mișca mai încet decât de obicei. Mergea de parcă ar duce o mică greutate în plus pe spate”.

Casa Albă nu a oferit detalii în legătură cu rezultatele testelor Covid efectuate de Trump înaintea dezbaterii. După dezvăluiri, Trump l-a acuzat pe Meadows că răspândește știri false.

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday