Steve Dickson, șeful Administrației Aviației Federale (FAA), a declarat că Boeing și Agenția au greșit pe parcursul procesului de proiectare a 737 MAX, consemnat la sol de mai bine de un an în urma unor accidente fatale. În cadrul unei audieri în comisia din Senat pentru certificarea aeronavelor, Dickson a mai spus că „Implicațiile complete ale sistemului de control al zborului nu au fost pe deplin înțelese atunci când s-au adus modificări la proiectare”, citat de agenția Reuters.

Senatorul Roger Wicker l-a acuzat pe Dickson că el și echipa FAA „Au încercat, în mod deliberat, să țină comisia în întuneric”, în vreme ce șeful FAA a răspuns că este „Total angajat în procesul de audiere. Cred că este inexact să înfățișăm agenția ca nevinovată”.

Audierea a avut loc la o zi după ce doi democrați au depus un proiect de lege care ar consolida rolul pe care Administrația Aviației Federale îl joacă în procesul de proiectare a aeronavelor. Propunerea marchează un pas semnificativ către o reformă, în urma prăbușirii a două 737 MAX, unul în 2018 în Indonezia și unul în 2019 în Etiopia.

De peste un an, grupul de anchetă din parlament a căutat să aducă lumină asupra modului de certificare a 737 MAX și a sistemelor-cheie de siguranță, care nu au funcționat la prăbușirea celor două avioane. Au murit 346 de persoane într-o perioadă de cinci luni. Accidentele au declanșat investigații privind modul în care Boeing și FAA stabilesc normele de siguranță.

Sursă alternativă: Reuters

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday